Учні Бурштинського ліцею №3 завітали до лабораторії Центру хімічного матеріалознавства та нанотехнологій

22 жовтня 2024 року учні 7-А класу Бурштинського ліцею №3 разом із вчителькою хімії Іриною Старко та класним керівником 7-А класу Мар’яною Чех завітали до лабораторії Центру хімічного матеріалознавства та нанотехнологій. Екскурсія проводилась в рамках тижня природничих наук, який проходить в Бурштинському ліцеї №3.

Під час екскурсії провідні фахівці центру Назарій Данилюк та Іванна Лапчук розповіли про можливості для розвитку, які надає студентам Прикарпатський університет, та ознайомили із приладами, які використовуються для наукових досліджень. Учні із задоволенням вчилися користуватися автоматичними піпетками, які є надзвичайно потрібними інструментами в хімічних лабораторіях і дозволяють точно дозувати розчини.

Наприкінці учні взяли участь у конкурсах «Хто найточніше виміряє об’єм?» та «Хто найточніше зважить соду?», а ті, хто впорався із завданням найкраще, отримали пам’ятні сертифікати.

Слід зазначити, що вчитель хімії Ірина Старко є випускницею магістратури ОП 102 Хімія ПНУ, і в даний час є аспіранткою ОНП 102 Хімія Прикарпатського університету та виконує дисертаційне дослідження під керівництвом Тетяни Татарчук. Саме в цьому Центрі вона і проводить свої наукові експерименти.

Після екскурсії пані Ірина поділилася враженнями: «Учні були захоплені! Вони з нетерпінням чекають нових цікавих зустрічей в Центрі хімічного матеріалознавства та нанотехнологій Прикарпатського університету».