10 травня 2021 р. професор кафедри хімії Олександр ШИЙЧУК на запрошення Природничо-технологічного університету м.Бидгощ провів відкриту науково-популярну лекцію на тему «Імунітет і харчування – ключові продукти і компоненти». Проф. О.Шийчук розповів про свіжі наукові дані щодо впливу вітаміну D на захворюваність і перебіг Covid-19. Рекомендація науковців однозначна: вітамін D потрібен для міцного імунітету. Щоб забезпечити потрібну дозу вітаміну D (10 мкг), вистачить щодня мати на тарілці 100 г жирної океанічної риби (лосось, скумбрія). Ще одним багатим джерелом є гриби – найкраще природні, які росли під відкритим небом. Цілком імовірно, що гриби в раціоні є одним з чинників низьких показників захворюваності в гірських районах Івано-Франківської області.
Повну лекцію можна знайти за посиланням: https://www.facebook.com/UTPBydgoszcz/videos/1204997933615981