У Німеччині почали курсувати пасажирські поїзди, які працюють на водні!

Уряд Німеччини підтримав розширення використання водню як чистої альтернативи викопному паливу.

У Німеччині в середу запустили перший у світі парк із 14 пасажирських поїздів, які працюють на водні, замінивши 15 дизельних поїздів, які раніше їздили на неелектрифікованих коліях у землі Нижня Саксонія, передає Associated Press.

Нові поїзди використовують водневі паливні елементи для виробництва електроенергії, яка живить двигуни. 

Губернатор землі Штефан Вайль сказав, що проєкт вартістю 93 мільйони євро є чудовим прикладом зусиль Нижньої Саксонії зробити свою економіку екологічнішою.

Поїзди, виготовлені французькою компанією Alstom, експлуатуються регіональною залізничною компанією LNVG на маршрутах між північними містами Куксхафен, Бремерхафен, Бремерфьорде та Букстехуде.

Alstom каже, що поїзди Coradia iLint мають запас ходу до 1000 кілометрів і максимальну швидкість 140 км/год. Використовуючи водень, вироблений з відновлюваної енергії, поїзди мають заощадити 1,6 мільйона літрів дизельного палива на рік.

Відео: https://www.facebook.com/4554607e-3e44-4c0b-aa33-860e1bcf0fbf

Зараз водень виробляється як побічний продукт у хімічних процесах, але німецька спеціалізована газова компанія Linde планує виробляти його на місцевому рівні, використовуючи лише відновлювану енергію протягом трьох років.

Першоджерело: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/u-nimechchini-pochali-kursuvati-pasazhirski-pojizdi-jaki-pratsjujut-na-vodni.html