З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

Дорогі викладачі, студенти, аспіранти, докторанти, працівники, ветерани та випускники Прикарпатського національного університету!

Вітаємо Вас з величним національним святом – Днем Незалежності України!

Століттями Україна йшла до омріяної незалежності. Тож відзначення цієї дати – це, передусім, данина шани та вдячності поколінням українців, які впродовж багатьох віків жертовно боролися за свободу та самостійність нашої держави, відстоювали право бути господарями на рідній землі.

З кожним роком понад три десятиліття розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і значення її для всієї країни, для кожного з нас, її громадян. Ми продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу.

Свою вагому частку у розбудову рідної країни вносить і колектив Прикарпатського університету. За роки Незалежності України наш Університет має славетну історію здобутків, досягнень і перемог. За цей час ми утвердилися як національний заклад вищої освіти, стали одним із потужних наукових та освітніх центрів в Україні, закріпили свої лідерські позиції серед освітніх інституцій в регіоні, досягли  гідного і якнайширшого представлення у провідних світових освітніх та наукових рейтингах, перетворили напрацьовані закордонні зв’язки в потужне міжнародне партнерство, визнані одним із найкращих класичних університетів країни.

Професорсько-викладацький склад нашого Університету – на вістрі передових розробок, досліджень, новітніх технологій та методик. Тисячі наших випускників формують інтелектуальну еліту не лише України, а й світу.

Своєю щоденною працею кожен з нас докладає значних зусиль для зміцнення української державності, розвитку демократичних цінностей нашого суспільства.

Проте, нам варто завжди пам’ятати, що  Незалежність — це ми, і тому кожен з нас несе свою частку відповідальності за її збереження.

Безумовно, сьогодні весь український народ відчуває той нестерпний біль, який доводиться переживати рідній землі, нашим захисникам і захисницям, котрі боронять країну від російського агресора. І саме тому День Незалежності є не лише святом, а й приводом нагадати про наш обов’язок перед майбутніми поколіннями зберегти те, що було виборене нашими предками.

Тож, нехай свято Незалежності України додасть Вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

Слава нашій незалежній Україні! Слава нашим Героям!!!