Провідні фахівці Центру взяли участь у п’ятому науковому пікніку!

10 травня провідні фахівці Центру Назарій ДАНИЛЮК та Іванна ЛАПЧУК разом з представниками кафедри хімії вже вкотре долучилися до традиційного пʼятого наукового пікніку. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника представляли також студенти та співробітники кафедри біохімії та біотехнології, кафедри біології та екології і кафедри матеріалознавства і новітніх технологій. Захід відбувся в центрі міста Івано-Франківськ на площі Ринок біля славнозвісної Ратуші.

Працівники Центру радували малечу, учнів ліцеїв, студентів різних спеціальностей, наукових ентузіастів, а також всіх присутніх феєричними експериментами. Учасники мали можливість стежити за реакціями у реальному часі, спостерігати за хімічними дослідами. Як приклад, експеримент «Дим без вогню» здивував учасників синьо-жовтими барвами. Також патріотичну символіку продемонструвала реакція з рН індикатором бромтимоловим синім.

Для молодших гостей були організовані кольорові експерименти з виготовлення популярного «слайму» та реакція «Хамелеон».

Загалом, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника настільки зацікавив наукою, що здобув І місце у конкурсі «Найкраща локація 5-го наукового пікніка» серед представників всієї освітянської сфери.