Початок серії зимових вебінарів Web of Science

5 січня 2021 року відбувся вебінар на тему «Ресурси Clarivate для наукової діяльності». Лекторка Ірина Тихонкова прояснила такі питання: як користуватися бібліографічними інтерфейсами EndNote і Mendeley, як зареєструватися на платформі Web of Science, а також як користуватися платформою поза межами установи, що є особливо необхідним в умовах карантину.

Упродовж січня 2021 року представники ЗВО і наукових установ України мають можливість участі у вебінарах щодо використання бази даних Web of Science Core Collection. Такі вебінари допомагають молодим науковцям більш повно розкрити свій потенціал: зважено вибрати журнал, правильно представити результати дослідження, швидко поширити повідомлення про свої досягнення у науковій спільноті, засвітитись на платформах обміну інформацією.

Приклад профілю в Google Scholar

Приклад профілю на платформі Research Gate

Приклад профілю в базі Scopus

Приклад списку публікацій в Mendeley

Приклад ідентифікатора ORCID

Як бачимо, кількість індексованих публікацій і величина h-індексу дещо відрізняються в наукометричних базах Google Scholar і Scopus. Це наслідок різниці у алгоритмах індексації і швидкості оновлення записів. Назарій Данилюк протягом 2020 року опублікував три статті у рецензованих журналах та п’ять доповідей на Всеукраїнських наукових конференціях. База Google Академія зареєструвала всі три статті; натомість база Scopus поки що бачить лише дві з них. За даними Google Академія h-індекс становить вже 3, а база Scopus поки що показує число 2.

ЦМНХТ бажає всім зростання індексу Гірша в новому 2021 році!