Науковці центру – учасники січневих вебінарів від Clarivate Analytics

Канікули та посилення карантинних обмежень – ще один привід для молодих науковців знайти час для навчання та самовдосконалення. Зокрема, провідний фахівець центру Назарій Данилюк та магістранка 1 року навчання Лапчук Іванна взяли участь у онлайн-вебінарах від компанії Clarivate Analytics, що дало їм можливість поглибити свої знання про роботу на оновленій платформі Web of Science та отримати сертифікати.

Онлайн-вебінари пройшли 26-27 січня 2022 року на платформі Webex. Теми вебінарів: «Можливості референс-менеджера EndNote для роботи з бібліографією», «Оновлена платформа Web of Science: швидше, зручніше, ефективніше».

Учасники вебінарів дізналися про функції референс-менеджера EndNote, який дозволяє створювати, впорядковувати, наповнювати власну колекцію статей, здійснювати імпорт публікацій з Web of Science, онлайн бібліотек, пошукових систем, а також здійснювати швидке оформлення рукописів за форматом журналу. Що беззаперечно стане в пригоді при оформленні власних рукописів.

Спікер Тихонкова Ірина розповіла про всі зміни, що відбулися у новому інтерфейсі Web of Science та поділилася алгоритмом ефективної роботи у ньому. Детально описала всі можливості кабінету користувача, алгоритм пошуку робіт за вказаною темою, пояснила як оцінити результати, розподілити документи за роками, цитуваннями, h-індексом, які установи є лідерами в даній галузі, як зв’язатися з науковцями даних установ, в яких виданнях варто публікувати результати. Безумовно пошук колег у Web of Science, має вирішальне значення для планування та написання рукописів і міжнародних проєктів.