В університеті розпочалась підсумкова звітна наукова конференція!

Традиційно в університеті підсумували наукову діяльність за минулий рік. Сьогодні відбулося пленарне засідання звітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів та студентів, у якому взяло участь більше півтисячі осіб.

Вже третій рік поспіль захід проходить у режимі онлайн. Вступним словом роботу конференції відкрив ректор університету, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда.

«Сьогодні звітна наукова конференція університету дозволяє нам підсумувати та проаналізувати наші наукові досягнення. Звичайно, що все це відбувається у надзвичайно складних обставинах. Але переконаний, що наш науковий потенціал, який з кожним роком зміцнюється, дозволяє нам також внести свій вклад у нашу спільну перемогу», – зазначив ректор.

Далі, у межах програми пленарного засідання, з доповідями виступили науковці університету – Марія Ткачівська, докторка філологічних наук, доцентка кафедри іноземних мов і перекладу, на тему «Мовно-культурний код – ключ до осягнення ментальності нації (на прикладі ненормативної лексики)» та Ігор Гоян, доктор філософських наук, доктор психологічних наук, професор кафедри філософії, соціології та релігієзнавства факультету психології, з доповіддю «Щастя як складова самоорганізації особистості».

Учасники звітної наукової онлайн-конференції у ході обговорення доповідей відзначили актуальність їх тематики.

«Ці дві теми сьогодні як ніколи актуальні, і як ніколи є на вістрі суспільного обговорення», – зазначив, зокрема, ректор Ігор Цепенда.

Впродовж 4-8 квітня відбудуться дистанційні пленарні засідання секцій у пленарній формі та засідання підсекцій за участю викладачів, докторантів, аспірантів на факультетах, інститутах та у наукових підрозділах університету за допомогою системи Webex Cisco.

8 квітня пройде підсумкове засідання керівників секцій.