День пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня, в Україні та світі – День пам’яті та примирення. У цей день вшановуємо пам’ять всіх тих, хто загинув під час Другої світової війни 1939-1945 років.

Це важливий для кожної людини день, який відрізняється сильним символізмом. Пам’ять – означає, що ми пам’ятаємо тих, хто поклав своє життя в період від 1939 до 1945 року. Примирення – символ того, що всі країни повинні об’єднатися разом.

Сьогодні ми вклоняємось перед усіма, хто захищав від нацизму рідну українську землю, захищав світ, перед усіма, хто загинув у роки Другої світової війни. Ветерани, які протидіяли нацистам, підпільники, військовополонені, остарбайтери, бранці концтаборів, діти війни, цивільне населення та кожен, хто постраждав від нацистської окупації.

Друга світова війна закінчилась зусиллями дипломатії, але виграна вона була сміливими воїнами та зброєю.

Сьогодні, коли Росія без оголошення війни напала на Україну і здійснює огидну, безчесну, засуджену всім світом незаконну агресію, ми маємо не просто право на загальнонаціональний збройний спротив, але і на підтримку всього світу. Українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на створення нової, більш справедливої світової системи безпеки, на побудову більш тривкого миру. Але умовою для цього є перемога над Росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії росіян проти будь-кого на планеті.

Ми всі віримо, що скоро будемо святкувати перемогу над окупантами. А сьогодні, 8 травня, разом з усім мирним світом, помолимося за воїнів, які захищали та захищають Україну від ворогів.

Слава Україні! Слава її Героям!