З Днем захисника України!

14 жовтня ― особлива дата, адже сьогодні відзначаємо Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України, День створення УПА та День українського козацтва.

Здавна свято Покрови Пресвятої Богородиці по-особливому духовно єднало наш народ. Для нас, українців, це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Це – свято єднання та згуртованості країни в умовах сучасних викликів та загроз. Християнська віра, шанування традицій та прагнення понад усе захистити рідну землю – саме ці якості були властиві українським повстанцям.

У цей день ми всі вшановуємо наших захисників і захисниць, котрі в різні часи боролися за незалежність і свободу України. Свято, яке сьогодні, безперечно, займає особливе місце у патріотичному серці кожного українця, тому що ми знаємо ціну мирного неба. Нині віддаємо глибоку шану і повагу кожному воїну ЗСУ, медикам, волонтерам і усім, хто, ризикуючи власним життям, боронить нашу рідну землю від російського агресора. Серед цих відважних українців, котрі нині на передовій, є і працівники та студенти нашого університету. Низький уклін усім вам – захисники і захисниці України! Вічна слава Героям!

З нагоди свята бажаємо усім захисникам та захисницям, які в різні часи виконували і виконують благородну місію захисту нашої держави, здоров’я, миру, добра, невичерпної снаги та сили духу!

Віримо у нашу перемогу!

Слава Україні! Слава її Героям!