Голова комісії з питань науки і міжнародного співробітництва ПНУ, директорка Центру Тетяна Татарчук виступила на Вченій раді університету

28 лютого 2024 р. у Прикарпатському національному університеті в змішаному форматі відбулося засідання Вченої ради. Основною подією заходу стала доповідь першої проректорки університету Валентини Якубів стосовно результатів науково-дослідницької роботи в університеті: підсумки за 2023 р. та завдання на 2024 р. У своїй доповіді перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів підсумувала, що у звітному році в університеті досягнуто поставлених завдань щодо розвитку науково-дослідницької роботи за пріоритетними напрямами розвитку наукової діяльності.

Директорка Центру Тетяна Татарчук, будучи головою комісії з питань науки і міжнародного співробітництва ПНУ,  виступила в обговоренні звіту. Вона наголосила, що виконання низки фундаментальних та прикладних проектів, міжнародних грантів показало, що Прикарпатський університет має вагоме наукове визнання, що відобразилося у високих позиціях у національних та міжнародних рейтингах. Відповідно до даних Scimago Institutions Rankings, наукові напрямки ПНУ займають високі позиції в Україні, при цьому напрям Хімія займає 1-ше місце (https://www.scimagoir.com/institution.php?idp=8600). Це титанічна багаторічна командна робота, яка тепер дає дуже добрі результати для цілого університету. Налагодження тісної наукової співпраці із закордонними університетами протягом звітного року є доказом того, що на Прикарпатський університет дивляться як на авторитетного, надійного і потужного партнера.

Джерело: https://pnu.edu.ua/blog/2024/02/28/54455/?fbclid=IwAR1N_CEZ5yYq853mvPyY3DpwzGjrdi8l8RfVX50VOLeOUpACE5vmGlXIgSI