Вітаємо з Міжнародним днем жінок і дівчат у науці!

11 лютого – Міжнародний день жінок і дівчат у науці, який відзначається за підтримки ЮНЕСКО та спеціальної структури ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, маючи на меті сприяння повноцінному та рівному доступу жінок та дівчат до участі в науці.

Міжнародний день жінок і дівчат у науці щорічно організовується ЮНЕСКО у співпраці з UN Women. Обидві організації співпрацюють з національними урядами, міжурядовими організаціями, партнерами з громадянського суспільства, університетами та корпораціями, щоб досягти спільної мети – підвищити роль жінок і дівчат у наукових сферах і відзначити тих, хто вже досяг успіху в цій галузі. Так, у 2020 році директорка Центру, доцентка кафедри хімії Тетяна ТАТАРЧУК отримала премію «Для жінок у науці» від L’Oreal-UNESCO.

Центр хімічного матеріалознавства та нанотехнологій вітає студенток, аспіранток, докторанток та всіх науковиць з Міжнародним днем жінок і дівчат у науці! Висловлюємо велику вдячність за відданість своїй справі та значний внесок у розвиток науки. З оптимізмом впевнено рухайтеся вперед, сміливо долайте нові вершини, а натхнення і успіх нехай допомагають Вам у втіленні нових ідей!