Надпровідник, який змінить наш світ!

Кілька днів, у світі науки точиться запекла дискусія. Фізики намагаються знайти можливе пояснення того, чи справді південнокорейські дослідники створили новий надпровідник.

Йдеться про потенціал, прихований у стані, який називається надпровідністю. Його можна досягти за допомогою деяких матеріалів, що дозволяють отримати бажані властивості. На жаль, на шляху до повного щастя поки що заважають суворі вимоги щодо умов, які повинні бути виконані для досягнення надпровідності. Це було важко через високий тиск, та температуру. І якщо першу проблему вдалося подолати з часом, то підтримувати температуру нижче нуля, було набагато складніше.

Створений корейськими вченими надпровідник досягає бажаного стану вже при кімнатній температурі.
Отже, ми можемо уявити, чому так багато хаосу навколо повідомлень з Південної Кореї. Тамтешні дослідники оголосили, що їм вдалося створити матеріал, який вони назвали LK-99. Він стає надпровідником навіть за кімнатної температури.

Для створення LK-99 корейці використовували ланаркіт і фосфід міді. Намагаючись перевірити правдивість своїх повідомлень, вчені з Університету науки і технологій Хуачжун в Ухані вирішили провести експеримент. З цією метою вони відтворили синтез LK-99 і увічнили його магнітну левітацію. Запис, зроблений під час спостереження, має стати незаперечним доказом того, що надпровідність при кімнатній температурі дійсно можлива. Більше того, китайці стверджують, що їм вдалося досягти ще більшого кута левітації, ніж це було спочатку.

Справа стає все більш цікавою, адже нещодавно перевіркою зайнялися також представники Національної лабораторії Лоуренса Берклі та Шеньянської національної лабораторії. Обидві команди підтвердили, що вони справді створили надпровідник. Звичайно, найкращим доказом буде повна наукова публікація, яка буде рецензована. Такого поки що немає, тож доводиться стежити за такими матеріалами та сподіватися, що корейські вчені не захотіли так карколомно піаритися. І навіть якщо всі попередні звіти підтвердяться, залишаться питання, такі як рентабельність виробництва нового матеріалу або можливість його виробництва у великих масштабах.

Першоджерело: https://www.focus.pl/artykul/koreanski-nadprzewodnik-lewitacja-nowe-dowody