Проєкт Центру – переможець конкурсу наукових проєктів МОН України!

Відповідно до Наказу МОН України від 27.12.2023 № 1572 «Про затвердження переліку проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконавцями яких є заклади вищої освіти та наукові установи, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, які пройшли конкурсний відбір та фінансування яких розпочнеться з 2024 року за рахунок коштів Державного бюджету України» серед переможців конкурсного відбору проєктів прикладних  наукових досліджень, які отримають фінансування на реалізацію у 2024-2026 рр., є проєкт доктора хімічних наук, професора Олександра ШИЙЧУКА «Каталітичний реактор з оптимізованим профілем активності для пероксидно-радикальної дезінфекції води».

Проєкт передбачає створення лінійки гетерогенних каталізаторів і пілотного протічного реактора з оптимізованим профілем активності каталітичного шару. Створений реактор матиме застосування, перш за все, як мобільний пристрій постачання питної води в екстремальних умовах. Проєкт має мультидисциплінарний характер та передбачає залучення фахівців із неорганічного синтезу, матеріалознавства, мікробіології і токсикології води.

Проєкт буде реалізований у навчально-науковому центрі хімічного матеріалознавства та нанотехнологій Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Бажаємо успіхів команді науковців у реалізації запланованих досліджень!