Успішні люди, які надихають: Анґела Меркель

На початку лютого 2021 року Анґела Меркель, німецький політик, фізик-хімік, перша жінка на посту Федерального канцлера Німеччини, покинула пост партійного керівництва і передала його тим хто після неї, а Німеччина і її народ після неї знаходяться в найкращому стані. Реакція німців була безпрецедентною в історії німців — увесь народ виходив на балкони будинків і стихійно плескав їй впродовж 6 безперервних хвилин… гарячі оплески….без популярних поетів та артистів…
Німеччина стояла як єдине ціле, прощаючись з лідером своєї країни, фізиком-хіміком, якого не спокушала мода, який не купував нерухомість, автомобілі, яхти й приватні літаки.
Вона покинула свій пост після 18 років і не міняла старий одяг.
На одній прес-конференції жінка-журналіст запитала Меркель: «Ми помітили, що ваш одяг повторюється. Чому?» 
Вона відповіла: «Я держслужбовець, а не модель».
Німці вибрали її, щоб очолити їх, і вона вела понад 80 мільйонів німців впродовж 18 років з компетентністю, умінням, самовідданістю і щирістю.
За ці вісімнадцять років її керівництва владою країни не було зафіксовано ніяких порушень проти неї.
Вона не призначила секретарем нікого зі своїх родичів. Вона не стверджувала, що була творцем слави. Вона не боролася з тими, хто передував їй або не влаштовував її.
Це жінка, яку охрестили «Леді світу» і описали як еквівалент шести мільйонів чоловіків.

Анґелу Доротею Меркель також часто називають де-факто лідером Європейського Союзу і найвпливовішою жінкою у світі.

Ангела закінчила фізичний факультет Лейпцизького університету, захистила дисертацію. 12 років працювала в Центральному інституті фізичної хімії Академії наук НДР.  Ангела Меркель – жінка, яка вела понад 80 мільйонів німців впродовж 18 років з компетентністю, умінням, самовідданістю і щирістю. За ці вісімнадцять років її керівництва владою країни не було зафіксовано ніяких порушень проти неї. Вона не призначала секретарем нікого зі своїх родичів. Вона не стверджувала, що була творцем слави. Жінка, яку охрестили «Леді світу» і описали як еквівалент шести мільйонів чоловіків. Це Федеральний Канцлер Німеччини, країни з найбільшою розвиненою економікою Європи!

За стриманість як в іміджі, так і в промовах, Ангелу Меркель на батьківщині прозвали “тефлоновим канцлером”. Усім, хто хоч мінімально цікавиться світовою політикою, знайомий її фірмовий жест – руки “будиночком”. За словами Меркель, цей жест вона придумала, щоб почуватися впевненіше, виступаючи на публіці.

Супутником свого життя Меркель обрала чоловіка, який за фахом також  є хіміком – Йоахім Зауер. Кар’єра професора Зауера почалася в 1967 році, коли він вступив на хімічний факультет Берлінського університету імені Гумбольдта.

 Сьогодні Зауер, який змінив чимало посад, керує групою квантових хіміків в університеті імені Гумбольдта. Також він є професором фізичної та теоретичної хімії у Берлінському університеті імені Гумбольдта. Зауер виступає активним науковцем-дослідником у галузі квантової та обчислювальної хімії. Його розрахункові дослідження дозволили краще зрозуміти структури та діяльності деяких каталізаторів, наприклад цеолітів, особливо при нанесенні на їх кислотні центри, а також для інтерпретації спектрів ЯМР твердого стану ядра Si-29 і квадрупольних моментів ядер, таких як Na-23, Al-27 і О-17. Експерти пророкують професору Нобелівську премію у своїй науковій галузі квантової хімії.

Як бачимо, хімія є популярною і престижною наукою на міжнародному рівні, а люди, які її вивчають та докладають потужних зусиль – знаходяться на вершині успіху!

Інформація написана з використанням джерел:

https://zvistka.in.ua/blog/a-os-iak-u-nykh-nimechchyna-poproshchalasia-z-merkel-reaktsiia-nimtsiv-bula-bezpretsedentnoiu-v-istorii-nimtsiv/

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%B0%D1%85%D1%96%D0%BC_%D0%97%D0%B0%D1%83%D0%B5%D1%80

https://kreativ.im/uspishni-nadyhaut-1/

Підготувала Лапчук Іванна, студентка 4 курсу спеціальності 102 Хімія.