11 лютого – Міжнародний день жінок і дівчат в науці

Щороку, починаючи з 2016-го, 11 лютого відзначають Міжнародний день жінок і дівчат в науці. Свято встановлене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 2015 року.

З приємністю вітаємо наших колег-жінок, аспіранток, докторанток та студенток університету з цим святом.

Впродовж майже 80-ліття з дня заснування нашої Альма-матер чимало талановитих жінок-вчених внесли значний особистий вклад в розвиток університетської та вітчизняної науки. Зокрема, серед них і директорка Центру – Тетяна Татарчук. Доцентка кафедри хімії факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Тетяна Татарчук два роки поспіль (у 2019 та 2020) потрапляє у десятку кращих жінок України у науці за результатами премії від  L’Oréal та ЮНЕСКОЇї ім’я також є у престижному рейтингу ТОП-2% науковців у світі. Цей рейтинг складається аналітиками Стенфордського університету, видавництва Elsevier та SciTech Strategies. Він оцінює весь науковий результат дослідників за бібліометричними показниками, беручи до уваги такі критерії, як: індекс Гірша, кількість цитат або позицію у списку авторів тощо. Тетяна Татарчук має публікації в престижних наукових журналах, що індексуються у міжнародних наукометричних базах Scopus та Web of Science. Про її життєвий шлях можна прочитати тут.

З нагоди свята вітаємо усіх жінок-науковиць та бажаємо творчого натхнення, плідної праці, нових ідей та проєктів, успіхів у їх реалізації!