Першокурсники-хіміки знайомляться із Центром хімічного матеріалознавства та нанотехнологій

3 вересня 2021 року першокурсники спеціальності 102 Хімія завітали до Навчально-наукового центру хімічного матеріалознавства та нанотехнологій Прикарпатського університету. Директорка центру Тетяна Татарчук розповіла першокурсникам про основні напрямки діяльності Центру, які реалізуються в рамках кількох міжнародних та українських проєктів, продемонструвала сучасну матеріально-технічну базу лабораторії. Директорка розповіла студентам про можливості брати участь у різних заходах – наукових пікніках, профорієнтаційній роботі, адже все це збільшує шанси студентів здобувати перемоги в стипендійних програмах: «Завтра.UA», Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень, Фундації Лозинських, «Повір у себе».

Детальніше про сучасне лабораторне обладнання та принцип їх роботи розповів провідний фахівець центру, аспірант Назарій Данилюк. Він наголосив на реалізації кількох курсів із освітніх програм Хімія (ОР бакалавр, магістр, доктор філософії) на базі лабораторії центру: Фізична хімія, Хімічне матеріалознавство та нанотехнології, Аналітична хімія харчових продуктів, Практикум спектрофотометричного аналізу тощо. Науковці зазначили, що сучасні прилади та великий науковий досвід команди Центру дають можливість проводити хімічні дослідження і виконувати бакалаврські, магістерські та дисертаційні роботи на високому рівні.

Директорка центру Тетяна Татарчук власним прикладом надихає та завжди залучає студентів до наукової діяльності і допомагає їм розвиватися в цій сфері. Тому зацікавлені студенти 1 курсу впевнено розпочинають своє навчання і вже проявляють бажання досліджувати світ хімії. Бажаємо їм успіхів !